Systeem denken

In mijn tweede zwangerschap besloot ik te stoppen met mijn bedrijf in die huidige vorm. Ik besloot dat ik nooit meer wilde “werken”. Niet meer grijpen, mijn best doen, eindeloos geven en alleen maar “hard” werken.

Ik ga alleen nog maar enorm heerlijk moeke zijn en daarnaast doen wat ik leuk vind. Waar ik écht blij van word. En als andere daarop aanhaken is dat fijn, zoniet even goede vrienden.

Wat een weerstand kreeg ik, eerst van mezelf maar toen ik daardoor heen was en het hardop durfde te zeggen hoorde ik ineens hoe vast we soms zitten in een “systeem” van denken.

Er kwamen opmerkingen als, oh dus je gaat nu helemaal profiteren (ja dit was echt het woord) van het salaris van Mark of ik vind dat rollenpatroon waarbij de vrouw alleen maar voor de kinderen zorgt helemaal niet bij jou passen. Oh en nog zo’n lekkere: Met doen wat je “leuk” vind kan je echt geen geld verdienen.

Door deze laatste heb ik ooit echt lang getwijfeld of ik met masseren wel een bedrijf kon starten. Inmiddels twijfel ik daar totaal niet aan….

Ik wil spelen, ontdekken, voelen en bij mezelf blijven. En al lang geleden heb ik geleerd dat dat voor mij niet samen gaat met mijn hoogsensitiviteit, heldervoelend en horendheid en bij mezelf blijven én naar mijn gevoel te blijven luisteren als ik 40 uur bleef werken (en ook geen 32 uur trouwens) voor iemand anders (ookal werk ik als ZZP’er.)

Buiten de lijntjes tekenen, niet aan recepten houden en out of the box denken en bewegen is echt mijn ding. Ik deel dit omdat ik zie hoe we in een bepaalt systeem zijn gaan denken. Een oud systeem wat ons tegenhoud om bij onszelf te blijven, om echt een keuze te maken voor jezelf en écht te voelen.

De energie is meer gaan stromen sinds ik dit besluit heb genomen. Zowel in geld, als energie, vrijheid en sparkle’s.

Welk denkpatroon zou jij kunnen loslaten om dicht bij jezelf te blijven?

Ps. Nu zeg ik niet dat je je baan moet opzeggen en nooit meer moet werken. Ik zeg: kijk wat er bij je past, ook als dit buiten de lijntjes is, misschien wel juist.In mijn tweede zwangerschap besloot ik te stoppen met mijn bedrijf in die huidige vorm. Ik besloot dat ik nooit meer wilde “werken”. Niet meer grijpen, mijn best doen, eindeloos geven en alleen maar “hard” werken.