Drempelgedrag

Na de bevalling ben ik “gelukkig” niet zoveel afgevallen als bij Noé.
Maar in de tijd erna kom ik aan net als bij Noé. Dus samen met mijn flubberbuik en mijn hangkwabjes wandel ik het leven door.

Dan ineens is het genoeg, we zijn bij een omslagpunt. Ik kijk in de spiegel en zie een vrouw die ik niet ben, voel me niet lekker in mijn velletje. Letterlijk dan…opgesloten in een lichaam vol hormonen en een lichaam die lekker haar eigen gang gaat.

Precies zoals het hoort zou je zeggen en dat is ook zo. Maar ik kan me er nog niet aan overgeven. Mijn kleding knelt en het zit me niet lekker.

Na fikse opruimwerkzaamheden in mijn kleding kast a la @fredvanleer is mijn kledingkast zo goed als leeg.
Zwnagerschapskleding eruit, alles groter dan 2 maten dan mijn huidige maat en alles wat te klein is, waar ik niet in kan voeden, waar ik me niet happy in voel én wat ik een jaar of langer niet heb gedragen gaat eruit.
Er blijft weinig over. De basis.

Ik wil kleur, gezelligheid en lekker zittende sexy kleding. En verdwijn de stad in…vol goede moed begin ik met shoppen. Na winkel 3 vol synthetische kwalitatief slechte stoffen zakt de moed me in de schoenen. Zonder enig kleding stuk kom ik terug.

Er zijn 3 merken die ik heel leuk vind.
Maar ook heel duur. Lange tijd vertel ik mezelf dat en koop ik rotzooi.
Daar ben ik klaar mee, ik struin de sites af van de merken en kom 1 daarvan in de winkel tegen. Helemaal mijn stijl. Mijn pijn en moeite pas ik het. “Wat als ik het nu leuk vind?:

En wat denk je? Ik vind het prachtig, kwalitatief goede materialen, heerlijk zachte stof en helemaal mijn smaak. Prachtige pasvorm en het zit als gegoten. Ik word er zo blij van.
Ik neem het. Allemaal!

Als de kassiere het bedrag noemt denk ik weer; wat een geld! Maar ik besluit het anders te doen en zeg tegen mezelf; “Ik ben dit meer dan waard.” Nog een beetje onwennig want geld uitgeven aan je eigen geluk daar zit in mijn familie(lijn) best een heel taboe op. Maar ik loop met een vette lach en tas mooie kleding de winkel uit…Ik heb gewoon tijdelijk een ander velletje en dat is goed.

Wat ben jij meer dan waard?

#waardevol#postpartum#kleding#dikvoelen