Voel maar even…

Laat ik maar meteen beginnen met te zeggen dat dit moeilijk is. Zoniet het moeilijkst.

Pijn proberen we zoveel mogelijk te ontwijken, zowel lichamelijke als mentale pijn. Ons lichaam beweegt om pijn heen. Als je door je rug gaat, ga je gek lopen, met als enige doel om geen pijn te hebben. Als je met een dekentje op de bank kruipt en een reep chocolade eet om lief te zijn voor jezelf demp je.

Iets wat niet aan het licht wil komen, iets wat gezien wil worden maar wat we doodeng vinden duwen we veelal weg. En dat doen we echt veel vaker dan we doorhebben. Erg? Zeker niet, maar wel goed om je bewust van te zijn. Nu je dit leest kun je het niet meer ontkennen en kun je misschien een stap richting jezelf zetten en in plaats van een glas (of fles) wijn te drinken, tegen jezelf te zeggen; Voel maar even wat er gevoeld wil worden. Dat is pas echt lief voor jezelf.

Maar makkelijk? Nee.
Kun je de aankomende tijd gewoon eens bewust voelen waar jij vermijdt, dempt, verstopt, ontkent of verdooft?

#pijnisnietfijn#verteltjevanalles#jehoeftniksandersmaarweesjebewust#liefdevoorjepijn#schaduwwerk#zijnmetjepijn

Ps. Hiermee zeg ik niet dat een glas wijn of reep of….altijd is om te dempen of te verstoppen en hoe je dat doet is voor iedereen anders. Belangrijk is om te voelen hoe jij dit doet en met welke reden. Dus dat.